Gastcolleges en Lezingen

 

Tot 2016 heb ik vele gastcolleges en lezingen verzorgd. Daarbij werd meestal de film Verloren Jaren vertoond waarna ik in gesprek ging met het publiek. Omdat de film inmiddels zes jaar oud was ben ik daar in principe mee gestopt.

 

Sindsdien verzorg ik lezingen, waarbij ik aan de hand van fragmenten uit de film Verloren Jaren en ander eigen materiaal vertel over mijn eigen psychotische ervaringen en/of aanverwante onderwerpen. In de loop van de komende tijd zal er steeds meer materiaal beschikbaar komen van het vervolg op Verloren Jaren. Uitgangspunt van de lezingen zal dan de periode zijn waarin ik onlangs een terugval heb gehad (2016 - 2017) en mijn overtuiging dat er helemaal geen sprake is geweest van een psychose. Aanverwante onderwerpen als de schade op schade die ontstaan is, de Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland, het omgaan van mijn naaste omgeving met mijn 'ziek zijn' en de manier waarop de maatschappij erop is ingericht zijn eveneens bespreekbaar. Ik vind het daarbij belangrijk om op een laagdrempelige manier tot interactie te komen met het publiek.

 

Indien je geïnteresseerd bent in het organiseren van een lezing neem dan gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

 

Bas Labruyère

bas@verlorenjaren.nl

(+31) (6) 363 95 647